ΥΠΆΡΧΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΕΜΑ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ;


Σήμερα είπα να αλλάξουμε για λίγο θέμα, μπας και ξεφύγουμε λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Και ίσως το μονό θέμα που μπορεί να μας απογειώσει στα σύννεφα και να μας κάνει να ξεφύγουμε από την ρουτίνα είναι ο ΕΡΩΤΑΣ! Αυτός ο μικρός φτερωτός θεός που υπάρχει από τα αρχαία χρονιά και καθημερινά μπλέκεται στις ζωές μας και ελέγχει τα πάντα.
Είναι παράξενο μερικές φόρες αν το σκεφτείς αλλά ο έρωτας παίζει πρωταγωνιστικό ρολό στις ζωές μας. Καθημερινά συναναστρεφόμαστε με πάνω από 1000 άτομα από τα όποια γνωρίζουμε μονό τα  20% και θυμόμαστε μονό το 3%. Ο έρωτας είναι αυτός που κινεί τα νήματα.
Πριν λίγες μέρες βγήκα με τις φίλες μου και γνωρίσαμε κάποια αγόρια. Μια από την παρέα ρώτησε την ηλικία και μόλις εκείνος της απάντησε, εκείνη κόμπλαρε και άρχισε να ξετυλίγει τις θεωρίες της. Μα αλήθεια, η ηλικία μπορεί να μπει εμπόδιο σε έναν έρωτα?
Βρισκόμαστε στις αρχές του 21ου αιώνα. Και στις διαπροσωπικές μας σχέσεις κολλάμε σε πρωτόγονα θέματα. Πως γίνεται να θέτει κάποιος την ηλικία ως παράμετρο στον έρωτα. Το να στέκεσαι στην ηλικία είναι σαν να στέκεσαι σε κάποιο στοιχείο της εξωτερικής εμφάνισης. Πχ. Σε τι διαφέρει το  ‘είναι μεγαλύτερος μου’ από το ‘έχει μεγάλα πόδια, μύτη’ ή ‘έχει καμπούρα’. Ο έρωτας δεν ρωτάει, δεν κοιτάξει, απλά αισθάνεται.
Σε όσα χρονιά και να αναφέρεται αυτή η ουσιαστικά ανύπαρκτη διαφορά… Αποτελεί μια δικαιολογία…ένα στερεότυπο… ένα ταμπού. Γιατί ούτε όταν του μιλάς, όταν τον φιλάς, όταν τον αγκαλιάζεις δεν νιώθεις αυτήν την διαφορά. Όλα είναι θέμα μυαλού.


 Η αλήθεια είναι ότι ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά" λέει η γνωστή λαϊκή ρήση, αλλά οι γνωστές λαϊκές ρήσεις συχνά λένε ψέματα και γενικότερες. Η αλήθεια είναι πως η σωστή διαφορά ηλικίας παίζει καταλυτικό ρόλο τόσο στην πρώτη προσέγγιση που θα κάνεις σε μια γυναίκα, όσο και στην πορεία και έκβαση μιας πιθανής σχέσης σας. Τι αλλάζει όμως όσο και οι δύο μεγαλώνουν; Το κάθε φύλο αντιλαμβάνεται τα χρόνια που περνάνε διαφορετικά. Ο άντρας μεγαλώνοντας αναζητά το στιλ του και την οικονομική ασφάλεια. Η γυναίκα θέλει απλώς να μην μεγαλώσει. Για τον άντρα, τα γηρατειά είναι σε 20 χρόνια από τώρα, για την γυναίκα αύριο το πρωί. Το ποιας ηλικίας γυναίκες σου ταιριάζουν όμως δεν εξαρτάται μόνο από την ομορφιά και την φρεσκάδα τους (διαφορετικά όλοι θα τα έφτιαχναν με 18χρονες) αλλά και από το να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες σου τη δεδομένη στιγμή και εσύ τις δικές τους. Με αυτά τα δεδομένα η διαφορά ηλικίας απλά είναι στο μυαλό. Όχι στην ηλικία!

Σχόλια

  1. Καποτε ελεγες τ αντιθετο... τι αλλαξε τις σκεψης σ καμαρι μου??? :Ρ οι αριθμοι στν ερωτα ειναι σαν η σκονη στον αερααα...<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις